2013-07-16 81 瀏覽
閒閒嘅星期日,約了Yumi同Kim尖沙咀行下加食飯,因為太熱太熱,決定行完個商場就去左後面條街搵食.聽Yumi講d和食幾好味,決定試下,都好耐冇食壽司了,有成個月啦!去到好多人,要等位,唔記得等左幾耐了.睇入面環境好和式,好優雅感覺,咁岩坐正窗口位,欣賞街景,好正丫!揀野食先刺身中叫左蝦、花螺、三文魚、劍魚腩,仲有馬刀貝,講起馬刀貝,我地食個時完全食唔出咩黎,不過佢好好味加喎!!一條條卷卷既但口感好清甜又爽,好味加!我不停咁夾黎食.仲有個劍魚腩都好yummy加!肥而不膩,肥大肉厚,又鮮嫩,愈食佢愈覺得佢滋味無比!估唔到嘅係,呢度做放題,但仲有原汁原味嘅拉麵食!湯底濃郁,幼身拉麵幾韌滑,叉燒肉好腍,好味道到唔似放題食到既質素.蒜片炒牛肉,還好佢個蒜味濃得黎係香的!仲有少少牛油味,唔會好油好鞋好韌咁,幾惹味加.d壽司個賣相好吸引,特別係個件牛肉去壽司,雖然只係薄薄嘅一片,但係牛肉味幾重啵!!個晚完全係胃口大開大食嘅一餐飯,但係好正好美味!!!!!!
閒閒嘅星期日,約了Yumi同Kim尖沙咀行下加食飯,
因為太熱太熱,決定行完個商場就去左後面條街搵食.
去到好多人,要等位,唔記得等左幾耐了.
揀野食先
刺身中叫左蝦、花螺、三文魚、劍魚腩,仲有馬刀貝,
講起馬刀貝,我地食個時完全食唔出咩黎,不過佢好好味加喎!!
一條條卷卷既但口感好清甜又爽,好味加!我不停咁夾黎食.
估唔到嘅係,呢度做放題,但仲有原汁原味嘅拉麵食!
蝦天婦羅
蒜片炒牛肉
壽司
蒜片炒牛肉,還好佢個蒜味濃得黎係香的!
仲有少少牛油味,唔會好油好鞋好韌咁,幾惹味加.
d壽司個賣相好吸引,特別係個件牛肉去壽司,
雖然只係薄薄嘅一片,但係牛肉味幾重啵!!
個晚完全係胃口大開大食嘅一餐飯,但係好正好美味!!!!!!

2013-07-14
蝦天婦羅