2013-07-14 157 瀏覽
好耐都無食過焗豬扒飯,星期五晚一支弓開飯,突然好想食,咁啱係朗豪坊嗰頭,咪去咗附近既翠華試試。聽就聽得多啦,話佢地嗰位老闆試咗好多款焗爐,先至搵啱適合既嚟焗,又話佢地既焗豬扒飯有酒店水準,咪叫咗一個。見到餐牌推介夏日特飲,睇相個「黄金夢特飲」好似好得,咪叫嚟試下囉。飲品先嚟,一飲知中伏,原來只係芬達加嚿芒果雪糕,雪糕味道仲要偏淡,賣2X蚊唔值,下次都係飲翻凍奶茶算。之後等下等,等下又等,等等再等,唔知等咗大約15定係20分鐘後終於見到個焗豬扒飯。論賣相OK,試咗第一啖飯,發覺都焗得唔錯,唔會太乾,略嫌蕃茄少咗D,茄味唔及大快活。不過呢,D豬扒就真係好得,有幾嚿仲帶少少肥,最驚喜既係落在西梅,酸酸甜甜真係要like爆。最後一提,飯量就一般,唔夠大家樂同大快活多,我呢D死肥仔就唔多夠啦。
焗豬扒飯
2013-07-12