2013-07-10 1038 瀏覽
是日喺office聽到同事講ABC既鳥結糖幾乎係全香港最好食既!講到咁誇張,又點可以唔試下?於是二話不說,立刻放低手上工作,走落去買左盒返黎同同事分享。舖頭既糖喺size方面分為大(56舊)同埋細(14舊)。大包裝既packing非常精美,應該係for送禮用既,如果自己食的話其實細包都已經OK!一放入口,果然名不虛傳!攞上手果個moment已經感覺到有好濃烈既牛奶味,就好似細個食果D大白兔糖咁香咁滑。由於每一舊都用左牛油紙包住,糖同糖之間唔會痴埋一舊之餘攞上手後更加唔會有「立痴痴」既感覺,咁細心直得抵讚!花生非常之鬆脆,咬既時候非常crunchy之外重有淡淡既果仁味道,口感極正!最重要既係,D糖唔會好似坊間既鳥結咁甜到嘔。甜度適中剛剛好不特止,食完唔會口渴之餘更加唔會「淡mou mou」乜味都冇!以$24蚊可以有14舊糖既價位,絕對物超所值。除左澳門既車厘歌夫之外,我相信呢度既鳥結糖一定係我食過最好味既!

2013-07-10
外賣自取