2013-07-06 7259 瀏覽
同朋友來食 tea buffet , 好彩早早 book 位, 因為好 full人人都係先取三文魚, 肉質肥美, 可以不停 encore然後是熱食, 其實呢個 tea buffet 真係好得, 好多食物, 我們只挑了自己喜歡的, 但都多不勝數!其中我覺得最好食的, 是叉燒酥同埋越南春卷, 哈, 我都係鍾意香口食物~雞翼好快就冇晒, 要食趁早我把肚子的空位都預留給甜品, 因為實在太太太多選擇了!!!這裡的 Macaron 出奇地唔過甜又好食, 後面是杏汁燕窩~呢排仲有刨冰食, 可自己選水果呀、爆珠呀、珍多呀, 好開心~到了小甜點, 芒果拿破倫正, 藍莓芝士蛋糕略嫌不夠芝士味仲有疑似日本 Rikuro 蛋糕的焗輕芝士蛋糕, 又有我最愛的麵包布丁, 真係滿足了好多好多願望!!招牌的小葡撻同埋小 scone 又香又脆, 送咖啡一流~ 有個榴槤糯米卷好特別啊! Tiramisu 又夠 creamy 夠酒香, 反而是焦糖布丁唔得~仲有小杯哈根大師, 可惜已太飽食唔落了!

人人都係先取三文魚, 肉質肥美, 可以不停 encore
雞翼好快就冇晒, 要食趁早
我把肚子的空位都預留給甜品, 因為實在太太太多選擇了!!!
到了小甜點, 芒果拿破倫正, 藍莓芝士蛋糕略嫌不夠芝士味
仲有小杯哈根大師, 可惜已太飽食唔落了!
  • 芒果拿破倫
  • 甜品