2013-06-18 1587 瀏覽
今年父親節亦是我爸生日, 所以上網找地方食飯時見到鳳城多全包宴, 打電話去訂位時問過父親節前夕亦有網上見的全包宴, 只係無左千幾蚊的餐.  訂位後因為人數有變, 及會有BB車...所以再打去更改人數兼睇下可否安排到闊少少空間放BB車, 而對方亦一一答應.  我一直以為自己訂的是太子o個間, 上openrice對自己睇的網頁, 地址電話唔同...得個名同....原來是唔同的兩間.....!!當晚準時8點去到, 可即時入內, 入到去發現一D都唔多人....之後安排了坐最尾靠牆的一圍, 因為我地15個人(有3個小朋友及待應計埋BB在內)...叫左一個全包宴, 因為有小朋友場面較難控制, 所以沒影相!  全晚有一個男待應主力招呼我地, 好好禮貌, 服務態度超好, 而食物水準亦OK, 起碼大碟而且唔會偏咸, 老人家們也說好食, 雖然可能有少量待應態度無咁好, 但都OK, 不過成間酒樓竟然星期六(父親節前夕)也唔爆就令我驚訝.最尾的西米布甸真係幾好食, 最尾埋單四千六佰幾, 但個荷葉飯也可打包走, 雖然我未食過太子o個間, 不過我覺得呢間都唔差, 我會再幫襯!!!

2013-06-15
父親節