2013-06-06 4599 瀏覽
今次又因為同朋友聚下,走左去食放題,於是近近地去左係觀塘既呢間試下,之前見D FD成日都去呢間食,一早心思思想去,之後BOOK左9:00五位,入到去,原來再入再有一到係比人食野既,真係有D神奇,一坐低即刻畫野食,第一道就黎左XX抄"油"魚(唔記得左個名,哈)好似用D韓國既醬炒過咁,有少少辣,唔食辣既人都食到,但略"鹽"小小鑊氣,食一碟就OK,食得太多就會厭,其次就緊係食佢地既刺身啦,一開始心諗食左D咁濃味既野,D三文魚可能食落會冇咁鮮味咁啦,點知,哈佢D三文魚切到好厚身,食落去真係好舒服,即使係壽司,佢一樣切到好厚,但舊飯就好細舊,真係好好,仲有既係,有D放題(比較CHEAP個D)佢地會用機整舊壽司,但呢間你一食就知佢係手整,,我個人幾欣賞,可能因為上一次係一間麻麻地既放題食,搞到我知道其實真正既放題係點既,雖然呢間放題唔係話食完一次就要次次黎食,但好中肯講句,佢唔係衰既,如果有人係觀塘附近,又唔想出到去尖咀呀,旺角咁遠食既,咁咪食下呢間,佢其實咁既價錢,唔係太貴,又唔係平到百零蚊咁,諗唔到食咩真係可以食既,好喇,講番D刺身,到我幾鍾意食既希靈魚,佢都不過不失啦,幾好家,不過有D人就唔鍾意,我就係鍾意個班,哈,到甜蝦,佢居然原隻上,仲幾大隻下,起碼比正常甜蝦大一倍,佢D腳個到仲痴住D左紫D既春,D春就真係冇試到喇,但D甜蝦就真係好OK下,如果D人鍾意食甜蝦,真係可以叫多D,另外,佢D鮑魚片雖然冇咩味,但係幾爽口,真D似象拔蚌刺身,另外有一個炒牛肉粒既東西,半生熟,唔錯,但切得麻麻地,一大一細咁,另外有生蠔,但我地5個都唔好呢味野,有個FD仲搞左個GAG話係"半生豪"上左年幾先食,都幾合適,但佢個炸蠔就唔錯既,另外佢地火炙壽司真係唔錯,誠意推介下,但有關海膽既就麻麻地, 因為真係幾腥,另外個蝦天婦羅,都唔錯既,但D蝦唔太新鮮,因為唔太彈牙,但都OK既,另外有個"隕石XX',大家都係唔好試好, 因為佢表面有D面包粒,唔知食緊乜==伸有,有個魚餅用章魚小丸子都唔太推介,因為加左香矛,感覺上唔似食日本野,小丸子既太多粉,有D失敗,但成間野,整體就係係比200零蚊,間野就比你食番200零蚊既野,就係咁簡單
2013-06-05