2013-05-31 15 瀏覽
話說是日同友人出街,友人突然之間想食燒肉,咁岩之前行過呢間店,於是我地就上黎睇下食評,睇見有D 評語講到好差,的確有D卻步,最後朋友都話自己試過先知真定假。黎到已經10點,宵夜時段78蚊+15蚊任飲+ +1服務費,唔洗等就入得!放低個袋就同友人出去拎野食,食物款式唔多,但豬牛雞魚都有,對於要求唔高既我,完全冇問題!我地每樣拎D,見到有D 兜裝住D 粟米同菇,仲有舊牛油仔,咁特別,拎左幾個黎試下一開始我地放粒丸落去燒,有位男店員見到好好心教我地燒左肉先會好D,(E位四眼弟弟真係好好,如果唔提我地既話,我諗我地起碼要等半個鐘以上先等到個爐熱,哈哈)我地即刻拎返起粒丸,放D肉落去XD真係快熱好多!!!D肉好夠味,燒得耐又唔會話好燶,魚肉既大細岩岩好,一口食到,唔洗咬開,雞肉同豬肉都切到薄薄,比較快熟海鮮方面我地只食左青口同墨魚,青口唔會腥同完全冇沙!墨魚一D都唔韌! E樣真係喜出望外!!!!仲有D牛油粟米真係好好食好甜,我自己一個都食左差唔多十兜(好誇張但真係好甜好好食)由於我地去果段時間已經係宵夜時段,得返好少款,但我地都好滿足,就算就收工D野食都冇變壞或者擺到好樣衰。同埋已經冇乜客,唔會
話說是日同友人出街,

友人突然之間想食燒肉,

咁岩之前行過呢間店,

於是我地就上黎睇下食評,

睇見有D 評語講到好差,

的確有D卻步,

最後朋友都話自己試過先知真定假。

黎到已經10點,

宵夜時段78蚊+15蚊任飲+ +1服務費,

唔洗等就入得!

放低個袋就同友人出去拎野食,

食物款式唔多,但豬牛雞魚都有,

對於要求唔高既我,完全冇問題!

我地每樣拎D,

見到有D 兜裝住D 粟米同菇,仲有舊牛油仔,

咁特別,拎左幾個黎試下

一開始我地放粒丸落去燒,

有位男店員見到好好心教我地燒左肉先會好D,

(E位四眼弟弟真係好好,如果唔提我地既話,
我諗我地起碼要等半個鐘以上先等到個爐熱,哈哈)

我地即刻拎返起粒丸,放D肉落去XD

真係快熱好多!!!

D肉好夠味,燒得耐又唔會話好燶,

魚肉既大細岩岩好,一口食到,唔洗咬開,

雞肉同豬肉都切到薄薄,比較快熟

海鮮方面我地只食左青口同墨魚,

青口唔會腥同完全冇沙!

墨魚一D都唔韌! E樣真係喜出望外!!!!

仲有D牛油粟米真係好好食好甜,

我自己一個都食左差唔多十兜(好誇張但真係好甜好好食)

由於我地去果段時間已經係宵夜時段,

得返好少款,但我地都好滿足,

就算就收工D野食都冇變壞或者擺到好樣衰。

同埋已經冇乜客,唔會有好迫同埋好焗既情況出現,

食得好舒服
題外話/補充資料: 總括黎講,食物同服務都唔係想像中咁差, 見到上面話服務唔好, 我地就好好彩遇到個好店員 ^_^ v 同埋有樣野我地覺得幾貼心, 就係佢地將D 材料都整到細細舊, 一黎易熟,二黎真係好方便我地D 女仔食, 唔洗死咬爛咬,整到污糟哂!! XD
2013-05-30
$108 (宵夜)
  • 牛油粟米
  • 雞肉