2013-04-09 234 瀏覽
之前打算去中環熊亭食日式任食放題, 點知原來已經結業. 打開飲食男女, 找到這間日本料理. 打電話book左7點半, 一去到, 唔冼等, 立即有位(當時已經差不多爆埸)但係地方真係超級迫, 女仕們的包包和男士們的backpack公事包, 好勉強才可放在大腿上(記得食完先好去shopping).食物方面, 種類都有好多比較好食的有1. 魚生刺身類 - 新鮮2. 手卷類 - 唔錯,因為塊紫菜夠脆3. 天婦羅類 - 唔錯, 唔會一口油但係D燒物超唔掂... 食左一round就唔想再order.不過,最過份就係有一位比較大份的waiter, 上菜時"老馮"要我地幫手接(我明白,地方細,張枱自然細). 但係唔好黑口黑面, 好似D客欠你咁la. 叫你比杯茶, 你就遞到我面前(之後好型咁"令"轉塊面, 要我接住). 最後, 收碟果時, 重唔小心張D汁淺到我朋友個頭上面. 我唔知你真係察覺唔到 or 扮唔知, sorry 都無句就走左去. 我當然唔會叫你補句無誠意的sorry. 作為顧客, 無下次就係最直接的回應.

食物方面, 種類都有好多

比較好食的有
1. 魚生刺身類 - 新鮮