2013-04-07 2816 瀏覽
同爸媽朋友食飯好耐之前食過,覺得唔錯,所以返食 頭盤素鵝,差,非常乾,內裡涵料還可,但唔多,都係冬菇/蘿蔔絲為主雲吞雞,湯底唔錯,而且味精唔算重但最可惜就係粒雲吞,皮成吋厚,似食粉皮多過似雲吞,差 無錫骨算係比較好食既一碟,入味,香甜,GOOD竺笙上素,普通 not bad賽旁蟹,不錯,蛋白炒得幾滑,但欠調味,亦冇驚喜豆苗,算係幾新鮮,菜靚,還好葱花揚州炒飯,差到加零三加零一 - 飯身太乾又油,毫無水份加零二 - 得個鹹字, dont get me wrong,唔係話佢過鹹,而係除左鹹之外冇其他味道可言加零三 - 鹹既原因,用煙腸仔,個人覺得係大忌      幾時先會用煙腸仔炒飯呢? 就係留學生自己屋企炒飯果陣,諗唔倒落咩先會用      tasted exactly like smoked frankfurts from tesco,big failure.      揚州炒飯大可以用叉燒 or 火腿絲,仲有,蝦都唔多粒,洗唔洗咁慳?我本身對呢間餐廳滿有期望,點知超失望,好彩服務還好唔算太貴,但真係要 improve 下,否則真係唔掂文ey for valueness: 3/10
同爸媽朋友食飯

好耐之前食過,覺得唔錯,所以返食
雲吞雞,湯底唔錯,而且味精唔算重

但最可惜就係粒雲吞,皮成吋厚,似食粉皮多過似雲吞,差
無錫骨算係比較好食既一碟,入味,香甜,GOOD

竺笙上素,普通 not bad

賽旁蟹,不錯,蛋白炒得幾滑,但欠調味,亦冇驚喜
豆苗,算係幾新鮮,菜靚,還好
葱花揚州炒飯,差到加零三

加零一 - 飯身太乾又油,毫無水份

加零三 - 鹹既原因,用煙腸仔,個人覺得係大忌

我本身對呢間餐廳滿有期望,點知超失望,好彩服務還好

唔算太貴,但真係要 improve 下,否則真係唔掂

文ey for valueness: 3/10
2013-03-26