餐廳: 一念素食
資訊:

餐廳: 一念素食
資訊:

2013-03-25 1881 瀏覽
自從數年前有位朋友去了印度修練Yoga一個月後,變了素食者,之後每次同佢食飯都會揀素菜餐廳去食飯。對於偶然食下全素菜的我,每次食完個人都感覺light啲當晚餐單朋友預訂,6位起,可能因為咁啲食物真係好新鮮,同埋食得出係有心機的。首先個湯非常清甜,個小包湯餃內裡有好多料,如切得細細的不同菇粒,各人一路食一路讚好味。之後來個金菇腐皮卷,好鍾意個腐皮,有少少厚身,啲汁索哂然後啖啖菇入口,我最後食左2條脆皮春卷雖然相對之前既金菇腐皮卷爭啲(因為怕熱氣),但內餡都係甚足料,有唔同既甘筍絲、菇等。紫菜豆容卷面頭有酸甜汁,豆腐外層香脆,大家食食下都用黎撈飯食,very good! 香松仁炒飯上枱時大家都好期待,之後食落大家真係停唔到,個飯炒得好香,同埋最重點係'粒粒'皆好味!甜品係柚子嗜喱,面頭有少許蜜糖,好好味! 飲品開頭點了咖啡,後來朋友話茶都好正,果然黎到有驚喜,杯茶滿哂朵朵菊花,飲落好暖好窩心總結,餐飯好完美,個個食到真係好滿足咁捧住個肚走!

甜品係柚子嗜喱,面頭有少許蜜糖,好好味!
總結,餐飯好完美,個個食到真係好滿足咁捧住個肚走!
2013-03-15
  • 金菇腐皮卷