2013-03-17 556 瀏覽
雖然幾年冇嚟幫襯西貢滿記,但此終覺得西貢呢間老店較有特式同代表性,呢度地方坐得好舒適,而且感覺上比較好味。每逢假期前夕嘅夜晚,就更加多人揸車嚟幫襯,十分熱鬧。每次踏進非榴槤區,都必定聞到一陣陣好清新嘅生果味,感覺好好。 最近經銀行網上買咗幾張八折嘅滿記coupon,咁啱又去西貢玩,於是順道去食吓糖水。自從楊枝甘露面世,曾嘗試不少店舖,但此終滿記至合我心意,芒菓蓉做底唔會太甜太稀、滿佈芒菓同柚子果肉,好正! 白雪黑珍珠材料非常豐富又多纖維,有香蕉,芒菓, 圓肉,椰果,西米等等,好味! 但食完真係會幾飽肚楊枝甘露,水準依然 ($28)白雪黑珍珠材料豐富 ($28) 其實好想食埋芒菓pancake,佢亦係滿記嘅強項,外皮咬落去軟淋淋,中間包滿cream同芒菓肉,味道非常清新又香滑,真係可以一口氣食幾件都得。但今次太飽啦,唯有下次再食過。

楊枝甘露,水準依然 ($28)
白雪黑珍珠材料豐富 ($28)

2013-03-10
  • Mango pancake