2013-02-03 1495 瀏覽
Happy Friday梗係要食番餐好啦,今日就簡咗盛八!本人雖是伊呂波的粉絲,但晚餐都真係幾貴,所以決定試下同樣以燒肉做賣點既盛八一坐低就見到有會員餐,分二人及四人,我地三人就簡二人餐加另點小吃吧二人餐有-->大蝦兩隻(肉質ok),蠔兩隻(上面有片檸檬,同行友人沒說什麼應該也ok),牛油什菇(用錫紙皿裝住放在爐上燒,好玩又好味讚呀!),仲有三種不同部份既牛肉(果然伊呂波is the best),香草汁雞肉(店內太黑,要睇番餐板先知呢份係鷄肉,味道ok),凍豆腐(上面有蟹子、芝麻汁等,感覺清新,如果安排在燒肉后才吃相信會更好),軟殻蟹卷(用菜包著軟殻蟹,減低蟹炸過的油膩,讚!唯獨軟殻蟹份量比較少),湯飯(味精湯浸飯,沒驚喜)另外加點-->和牛炒飯(好味,連吃兩碗,最後還是我把碗子清乾淨),牛油大菇(從其他openrice會員的評語看到此菇,果然冇介紹錯,大菇吸哂啲牛油超正!),牛肩胛(因為見到openrice有coupon所以試下,沒想到138份量竟然如此多,大滿足)飲品-->巨峰提子、蜜桃、青檸雪碧mixture(三杯都是non alcohol ,正常味道,ok沒驚喜)總合意見,如果
Happy Friday梗係要食番餐好啦,今日就簡咗盛八!

另外加點-->和牛炒飯(好味,連吃兩碗
,最後還是我把碗子清乾淨

總合意見,如果為燒肉已來可能會失望,不過勝在有其他小吃、飯類,值得下次再來!
2013-02-01
  • 牛油菇,和牛炒飯