2013-01-29 1357 瀏覽
系openrick見到好多人都推展E間火鍋,天氣又咁凍,於是就去試下~其實之前黎過1次,不過7:00已經坐滿哂,所以冇食到今次黎之前有打過電話去book枱,但系幾次都冇人接,只好當日6:00去到walk in~ 要左一個藥材既湯底,有好多杞子,北芪黨參同紅棗~聞到好香既味,不過可能味濃,覺得D野食都染左小小D藥材味下次試下第個湯先~ 雞子似火雞子,好鬼大粒,不過食落都OK,冇雪味~豬腸可能清得太乾淨,冇左D油脂~肥牛食到新鮮既牛肉味,不過"石切"得太細塊,口感差左D,冇咩咬感,如果可以2塊=1塊就好啦芝士牛丸系全晚最中意既,牛肉有少少次牛肉球既味道,夾埋個心D溶溶地既芝士好MATHCH呀點鼓油反而已冇咁好食牛骨髓我覺得麻麻地,唔會再叫,食落有少少雪味,而且唔知點解有D粉粉地...好怪E個唔得左系咩,好像系鵝腸?!口感好爽口,唔會似香口膠好un咁於是就叫左服務員推薦既大蝦同象拔蚌刺身,大蝦真系好大隻,不過比起平時細細隻既要淥耐D,D肉好似"唉"左少少,同埋實左D冇咁爽~不過$10@1真系值得一試十分推薦象拔蚌刺身,$24@1應該算系少少貴,不過真系好新鮮,咬落爽口有海鮮既鮮甜味,而且好

下次試下第個湯先~

點鼓油反而已冇咁好食
十分推薦象拔蚌刺身,$24@1應該算系少少貴,不過真系好新鮮,咬落爽口有海鮮既鮮甜味,而且好細心用冰盤上,真系想再黎多隻呀,可惜聽講賣哂

D服務員好有禮貌,見到我地諗黎諗去唔知叫咩食好戈時,會主動介紹~又會主動黎收碟同埋問要唔要加水

題外話/補充資料: 電話book唔到位,walk in最好6:00就去到,唔系好快坐爆哂人,要等到9點先可能會有位
2012-12-14
  • 芝士牛丸