2013-01-17 448 瀏覽
未齊人唔比入, 六人欠一人都無情講. 唯有等啦! 我們都不是無理的客人, 你先霸位又唔食住, 當然影響生意, 也都知道每間店有不同的經營方式. 同樣, 我也知道這店老闆的經營方式是“賺到盡, 無情講”的策略. 那我也會考慮一下, 你供應的食物是否也以這策略入貨呢? 會唔會為了賺到盡而...在未成名之前已幫襯過很多次, 尤其是在街市的時候, 真是不可同日而語. 相信蔡さん今天也不會再來了.鬼馬油炸鬼, 抵食夠大件, 內裡墨魚和魚肉尚算彈口, 外皮粉太厚, 但炸得十分脆, 蘸些酸甜汁, 開胃, 不覺太油膩. 咸蛋黃炒涼瓜, 現在涼瓜並非時令, 但都尚算清甜爽口, 以咸蛋黃炒, 咸蛋黃略欠鹹味, 但都別有一番風味. 健康問題, 都不敢吃太多.酸甜豬頸肉, 味道一般, 唔夠酸也唔夠甜, 肉質尚算彈牙, 青椒和菠蘿也新鮮爽口.原隻脆皮豬手炸得外皮金黃, 但未算太脆, 肉質嫩滑, 脂肪不太多, 可與皮肉一起吃下, 收一百九十, 這令得想起 河內道的德國酒吧Biergarten, 其燒豬手也是收這價錢, 但質素高出幾班, 焗燒的口味當然比炸優勝, 而且還伴有炒薯仔和酸菜. 不過, 中西不同, 也未必

原隻脆皮豬手
炸得外皮金黃, 但未算太脆, 肉質嫩滑, 脂肪不太多, 可與皮肉一起吃下, 收一百九十, 這令得想起 河內道的德國酒吧Biergarten, 其燒豬手也是收這價錢, 但質素高出幾班, 焗燒的口味當然比炸優勝, 而且還伴有炒薯仔和酸菜. 不過, 中西不同, 也未必適合比較.
羊腩煲, 照例送生菜一碟, 超多馬碲, 羊腩雖少, 但件件連皮, 唯羊腩未煲得夠時間, 肉質些少鞋口和實, 但味道不俗, 夠濃味.
員工的服務和禮貌都不差, 尤其是老闆娘, 聽得出、睇得出、更感受得出 她是十分刻意地顯出禮貌代客, 但這是一種十分有效率的 “刻意”, 各位自行判斷吧.
2013-01-16