2013-01-14 519 瀏覽
難得的生日放假日,可以同至愛食一餐正常的生日晚餐,由於好多節目想做,想睇戲食飯同埋同至愛懷念下拍拖時的浪漫行沙灘同上山頂吹吹風,所以就想係荃灣搵間浪漫點的餐廳,荃灣資源有限,廖廖數間,隨便就選左OYSTER AMOR !一入到去,由於都係五點九點既關係,仲有人食緊下午茶, WAITER 問我 下午茶定係晚餐,跟住我就同佢講話係生日的,有無優惠!佢笑笑口!我同佢講,我兩位想食蠔,佢安排左大台俾我,我有點不好意思!我一個人坐左一陣等老公放工,waiter 見我一個人呆坐,就過來同我講解menu哇,一打法國蠔送半打同愛爾蘭蠔,唔係澳洲咩,佢話因為依家季節澳洲蠔唔岩大眾口味,所以轉愛爾蘭蠔,好細心呀九隻送兩隻,都幾抵!同老公相量過後都係叫半打,再加一個couple set,兩杯白酒d蠔好白酒好飲,好香既花香,易入口,仲有好微微既甜...到熟食啦,有兩個湯, 一個沙律,兩個扒,西冷/肉眼/自然豬我要左龍蝦濃湯,個waiter 同我講會濃味d同salty, 需唔需要淡d,我諗住試下,所以就無咩所謂,飲落係有點鹹,但係可以接受,因為有d甜同好香,ok la老公就要mushroom cream sou

我同佢講,我兩位想食蠔,佢安排左大台俾我,我有點不好意思!

九隻送兩隻,都幾抵!
d蠔好

白酒好飲,好香既花香,易入口,仲有好微微既甜...

到熟食啦,有兩個湯, 一個沙律,兩個扒,西冷/肉眼/自然豬
老公就要mushroom cream soup, 好多粒粒,佢話好味
沙律,好普通既凱撒
到扒啦,我要西冷5成熟,老公就要左自然豬,waiter 又話會得微溫,不會好熱,需唔需要熟d,唉,有點煩,但都算細心,我未試過有waiter 咁提我!
不得不讚,兩個扒都唔錯,由其豬扒,真係估佢唔到咁嫩,同juicy,
, 仲送左一杯紅酒,好開心!

2013-01-14
生日