2013-01-08 340 瀏覽
呢日黃昏入西貢做野, 做完立即衝入滿記食甜品, 一於先滿足味蕾.已經過左食飯時間, 甜品店自然多人, 我地等左約15分鐘, 安排坐店裡非榴槤區.自己叫左一個綠茶雪糕配椰汁涼粉. 但綠茶雪糕上有明顯"霜痕"...不難想像佢地一早分定一球一球既雪糕再雪返...感覺上食物唔應該咁處理!雖然咁講, 但係自己好鍾意食綠茶味食物...食落真係一貫既回味...同事叫既焗芋蓉西米布丁好好味, 不過較甜, 西米布丁同芋蓉的比例剛剛好, 可以一口食到兩樣野. 同時西米亦算煮得香軟不失咬口.比起上幾次, 我同同事都覺得滿記總店既水準差左d. 要keep住個名堂, 有時真係唔可以偷工減料或者做d方便唔正統既手法.希望你可以好好改善!

希望你可以好好改善!
2013-01-07
$30 (宵夜)