2013-01-07 36 瀏覽
夜晚十點左右同朋友收工係尖沙咀行逛想搵地方坐下傾下計食下甜品小食咁但d甜品鋪到到都好多人之後經過e間餐廳靜靜地。。。正當我地係門口考慮緊之際。門口接待妹妹又比個餐牌我地睇下。。同我地介紹。見咁熱情既介紹下就入去試一下。一入到黎,燈光、設計。整體環境幾舒服。。被帶領到坐卡位,對餐廳整體第一感覺良好。坐下之後,侍應送上餐牌。餐牌係一張報紙。雖然野食選擇唔算多,但都幾有心思~點完餐後~有侍應送上兩支特飲因為我地無order到,所以搵個侍應問下。一問之下。。原來這是free drink for hong kong people ~hehe一飲之下,味道很好!!是含酒精的。一個溝了伏特加。另一個溝紅酒的。個人兩杯都喜歡。迎合女仔口味。之後都另外order多round黎飲。。而因為我地都唔太餓~所以只order左客小食餃子味道雖然一般,但勝在煎得夠香口!!都算還不錯的。同埋兩道。。。甜品焦糖燉蛋很滑很滑~~味道剛剛好~~比九十分。如果面頭焦糖塊可以多多少少更好。皆因本人比較好甜食。心太軟個甜度很好。唔會好膩。。但如果可以再熱少少,入面個心再流多d,食落口感會更好~~~試完兩個甜品。。幾滿意~~對主
夜晚十點左右
同朋友收工係尖沙咀行逛
想搵地方坐下傾下計食下甜品小食咁
但d甜品鋪到到都好多人
之後經過e間餐廳
靜靜地。。。正當我地係門口考慮緊之際。

一入到黎,燈光、設計。整體環境幾舒服。。
被帶領到坐卡位,對餐廳整體第一感覺良好。

坐下之後,侍應送上餐牌。餐牌係一張報紙。
雖然野食選擇唔算多,
但都幾有心思~

點完餐後~有侍應送上兩支特飲
特飲~~正!!
因為我地無order到,所以搵個侍應問下。
個人兩杯都喜歡。迎合女仔口味。
之後都另外order多round黎飲。。

而因為我地都唔太餓~
所以只order左客小食
餃子~還不錯
餃子味道雖然一般,但勝在煎得夠香口!!都算還不錯的。
同埋兩道。。。甜品
甜品~~~很好吃~~
焦糖燉蛋很滑很滑~~味道剛剛好~~比九十分。
如果面頭焦糖塊可以多多少少更好。皆因本人比較好甜食。
心太軟個甜度很好。唔會好膩。。
但如果可以再熱少少,入面個心再流多d,食落口感會更好~~~

試完兩個甜品。。
幾滿意~~對主食都有少少期望!

下次會再約朋友黎試其他野食!
2013-01-03
$60 (宵夜)
特飲~~正!!
餃子~還不錯
甜品~~~很好吃~~
  • 焦糖燉蛋。心太軟。特飲