2012-12-29 444 瀏覽
跟朋友仔食飯,相約在TST,見到雜誌有介紹過,新開的,好似幾吸引,就嚟一試~~~ 因為無得book位,所以係度等咗成半個鐘先有位(around 8 pm, 都有成廿人,不過佢門口有d stool 俾大家坐吓,但梗係唔夠啦)等o既時候睇定menu都幾吸引咁~~~我同朋友仔一人一個丼,我選的是錦丼(雜誌介紹過的),朋友仔要了個三文魚飯。三文魚飯好唔吸引,超頹的!生、熟都有,應該都有6片我的錦丼也來了,也不是太吸引,同張圖都出入幾大! 蒸蛋是跟set 的,一般啦!到食返個丼,D魚生好似唔係太新鮮,完全無"wow"!!! 款色就大概有十款左右啦~~~D丼嚟到見到portion 唔係太大,所以加咗兩個小吃,吞拿魚軍艦同三文魚腩刺身。呢兩個小食比之前o既丼係天壤之別!三文魚腩又肥又鮮,吞拿魚又鮮又香,好好味! 食完都十點幾,覺得不如係度坐多陣仲好,費時郁!所以叫咗個雪糕(有紅豆、芝蔴、咖啡),選了芝蔴同紅豆!嚟度好得意啊!係用木桶形上的,但係味道就一般啦(當然同H記的無得比啦)!店舖o既裝修都幾特別,好明顯有擺心機,係仿築地,不過只係仿!氣氛就唔算強烈。
三文魚飯好唔吸引,超頹的
!生、熟都有,應該都有6片
朋友的三文魚飯
我的錦丼
也來了,也不是太吸引,同張圖都出入幾大!
Menu上的錦丼
我的錦丼
款色就大概有十款左右啦~~~
連set的蒸蛋
三文魚腩又肥又鮮,吞拿魚又鮮又香,好好味!
吞拿魚軍艦
三文魚腩刺身
芝蔴同紅豆雪糕
幾有特色的裝修
題外話/補充資料: Menu 上o既圖片係只供參考,不能信的! 而且本人認為食小食比丼好食,魚生飯質素屬中下,勸各位不如試吓非丼類(未食過熟食,所以唔知)可能更好! 可能open area,其實都幾噪,談心就唔得lu~~~
2012-08-10
吞拿魚軍艦
三文魚腩刺身
芝蔴同紅豆雪糕
幾有特色的裝修
  • 吞拿魚軍艦、三文魚腩刺身