2012-12-20 267 瀏覽
話說星期二高層生日,老細難得地請哂全公司上上下下所有同事過公司對面既泰軒食LUNCH,咁由於一早就BOOK定既所以基本上唔使等位,但就唔知點解坐左都一段時間先上菜.第一道菜就係佢啦,其實呢道菜本身就有汁比我地點,不過D同事食完之後話個汁好辣我就沒點過個汁LU...就咁食其實味道真係好淡,不過隻雞既肉質真係唔錯,好可惜我唔食得辣第二道係呢道拼盤,雖然係油炸但一D都唔油膩,除左個肉餅有D咸之外其他例如春卷果D全部都好好食,讚=)第三道係蝦沙律,隻蝦真係幾大隻肉質都好爽,不過落左蒜頭整,,食左一隻就沒食LU...不過D沙律菜好好食=)其實除左呢三道菜仲有炒飯呀炒金邊粉果D,不過沒影相就算了,但果D全部都好好食.尤其係個炒飯應該用蝦醬炒,個飯咸咸地幾好食,金邊粉都唔錯辣辣地好開胃=)下次有機會既都放LUNCH再黎過
2012-12-18
生日