2012-12-12 12 瀏覽
聽朋友講冬天食蠔係最肥美嘅!同2個愛蠔嘅朋友黎左衣間荃灣蠔吧嚐一嚐,黎一個" 蠔"情之夜! 餐廳的環境都唔錯,以白色同藍色做主題,感覺幾舒服,坐到埋去就有侍應過黎推介食物俾我地! 唔錯唔錯...我地叫佢介紹有咩靚蠔俾我地, 我地都鍾意重海水味的, 佢就話Pinky, Gilleardeau, Ostra Regal ! 蠔每個都好新鮮, 食到好重海水味, 而 Gilleardau 食完落肚口裹仲停留住一陣銅味. 好特別!因為我地食完生蠔, 覺得凍凍地, 個waiter推介我地叫個海鮮火鍋,估唔到食蠔嘅地方都會有火鍋, 幾特別禾! 鍋嘅材料都幾豐富下, 有蝦,又有肥牛加埋一齊,令到湯底好香好甜! 我地食到咁上下, 見到隔離台上左一個龍蝦意粉 個買相好吸引又香Tim我地又鐘意食龍蝦, 不如就叫個試下啦, 一食落口, 肉感爽口, 意粉有小小白松露香,又不會搶走龍蝦既鮮味,好味道!本來仲想艾個甜品,但太飽, 最後放棄左啦!今晚嘅蠔情之夜好滿足呢, nice! 不過冷氣就凍D, 暖D 就好啦!

本來仲想艾個甜品,但太飽, 最後放棄左啦!

Gilleardeau 蠔
龍蝦意粉
海鮮火鍋
2012-12-09
紀念日
Gilleardeau 蠔
龍蝦意粉
海鮮火鍋
  • Gilleardeau 蠔,龍蝦意粉