2012-11-23 344 瀏覽
如果要喺上水食放題,相信冇人會唔識呢間舖頭~百几蚊兩個鐘,真係唔夠時間又食又傾~! 呢到D野食物款色好多,中日泰都有,兩個鐘真係唔夠食~!當中以熟食居多,如果朋友們中意食日本刺身類,呢到5,6款的確食得唔痛快!而且壽司既選擇唔多!未必會係好選擇! 三文魚刺身-質素唔差,一分錢一分貨嘛~ 甜蝦 細隻得可憐,要5,6隻一齊食先有快感 其他薄刺身味道一般,唔會有太大要求 喇沙海鮮河粉:好夠味道,好大碗粉!海鮮就少少。燒牛油粟米:好好味,D粟米又甜又有汁!咕咾肉:好有茶餐廳感覺,粉多多,肉少少~天婦羅: 料係細舊左D, 不過味道算係OK, 粉亦唔會太厚皮蛋豆腐:超好味,可能唔洗技技術可言~!燒雞翼:味道唔錯,而且熱住上枱,點都唔似放左好耐~!雞軟骨串:一般唔會太乾,少少咸多多脆,唔錯!賽螃蟹:唔錯~夠滑!而且食到有粒粒滑滑既蛋白,有口感,口水雞翼:夠辣味~不過唔夠麻,唔知邊個地方特色~多春魚:麻麻地,好似燒完放左好耐先拎出黎,而姐好乾身總括夠講,可以同小朋友黎食下飯,要求唔好太高就可以!
如果要喺上水食放題,相信冇人會唔識呢間舖頭~
百几蚊兩個鐘,真係唔夠時間又食又傾~!

未必會係好選擇!

三文魚刺身-質素唔差,一分錢一分貨嘛~

甜蝦 細隻得可憐,要5,6隻一齊食先有快感

其他薄刺身味道一般,唔會有太大要求

喇沙海鮮河粉:好夠味道,好大碗粉!海鮮就少少。
燒牛油粟米:好好味,D粟米又甜又有汁!
咕咾肉:好有茶餐廳感覺,粉多多,肉少少~
天婦羅: 料係細舊左D, 不過味道算係OK, 粉亦唔會太厚
皮蛋豆腐:超好味,可能唔洗技技術可言~!

燒雞翼:味道唔錯,而且熱住上枱,點都唔似放左好耐~!
雞軟骨串:一般唔會太乾,少少咸多多脆,唔錯!
賽螃蟹:唔錯~夠滑!而且食到有粒粒滑滑既蛋白,有口感,
口水雞翼:夠辣味~不過唔夠麻,唔知邊個地方特色~
多春魚:麻麻地,好似燒完放左好耐先拎出黎,而姐好乾身

總括夠講,可以同小朋友黎食下飯,要求唔好太高就可以!

題外話/補充資料: 我估食店老闆係鼓勵青少年就業,所以成間舖都係後生仔女居多, 佢地既禮貌同服務都好熱情,而且上菜同清枱都好快! 有時我地仲未食完,佢可能覺得我地已經唔要,所以想清理左佢~! 舖頭有自設洗手間,途中雖然有舖防滑墊,但係都防唔到好多~一定要注意地面濕滑! (冇乜人成日抺~) 時間過得好快,唔經唔覺已經夠鐘,侍應差唔多臨尾30分鐘會同我地講last order, 之後就會不斷提醒住我地叫甜品或問我地仲有冇其他ORDER未到..噢~放過我地吧~ 最後夠鐘,佢地會立刻同我地講時間到,又話有人BOOK左所以叫我地走.. 我覺得呢PART令我地唔係咁舒服,因為明明門口都冇人等位. 其實可以比我地坐位先都唔過份,總好過而家好似為左趕客而趕客..
2012-09-25
紀念日