2012-11-21 1860 瀏覽
已經來過好幾次,因為我鍾意食海鮮,而且這裡的食物份量很足,食物質素因應當日食客多與否,可以好好,亦可以不好。最喜歡這裡可和親戚朋友吹水都唔會有人趕你走!我們每次都叫鮑參翅肚餐$238,每枱送一支紅酒及每人一罐汽水。魚翅真係有很多翅,環保人士一定不喜歡了!鮑魚炆得入味、花膠、冬菇都好有質感。花雕蛋白蒸蟹,最愛食d蛋白,夠滑。蒜蓉蒸扇貝,不過不失,有時會未熟透。三色蝦,有黃金蝦、美極蝦及芝士蝦丸,各有特色。有朋友不吃西蘭花, 所以將瑤柱西蘭花轉做菜心,但太淋,失敗! 我之前食過 "天下第一雞" 係最唔得的一味菜,今次預早打電話叫佢將雞改做生炒骨,唔使加錢,個個食咗都讚!下次weekday來試下其他餐單!

鮑魚炆得入味、花膠、冬菇都好有質感。
花雕蛋白蒸蟹,最愛食d蛋白,夠滑。
蒜蓉蒸扇貝,不過不失,有時會未熟透。
三色蝦,有黃金蝦、美極蝦及芝士蝦丸,各有特色。

題外話/補充資料: 由於是按人頭計收費, 所以約朋友來一定要confirm人數, 不可約些慣性"放飛機" 的人, 因為要計埋佢錢架!
  • 花雕蛋白蒸海紅蟹
  • 招牌三色蝦