2012-11-11 57 瀏覽
朋友一聚, 見此店網上食評不俗,食小菜之餘又有點心, 決定一試.一行五人, 決定點個四人餐另加餸.西湖牛肉羹 - 好多料, 有驚喜, 味道唔錯, 略嫌牛肉粒有少少韌但可以接受.冰梅烤小骨 - 據講是招牌菜, 又的確好食. 有點似咕嚕肉但醬汁不同; 梅子味夠,酸甜適中. 我鍾意真係有"肉",不會全部肥膏.蔥油雞 (忘記菜名) - 味道OK但無特別.粉絲什菜煲 - 除了賣相與街外有少少不同外(只不過表面舖滿瓜絲)無其他特別.豆腐斑腩煲 - 味重偏鹹,但豆腐好入味, 屬是晚較油膩菜式咖哩牛腩煲(另外加點) - 咖哩易入口,因為根本唔辣; 不過牛腩大大件,又夠腍, 幾正!埋單七百幾, OK啦, 屬尖沙咀價錢. 可能我無期望所以有驚喜, 有機會會再去試點心.

一行五人, 決定點個四人餐另加餸.

蔥油雞 (忘記菜名) - 味道OK但無特別.
豆腐斑腩煲 - 味重偏鹹,但豆腐好入味, 屬是晚較油膩菜式