2012-10-18 378 瀏覽
果日同D朋友講起,想塭個地方hea下,但係响旺角想塭好食又可以坐得耐的餐廳真係有難度!朋友話不如Dream Cafe啦,上次去過都OK架!於是一行四人就上去喇!間野係樓上鋪,門面真係麻麻,但入到去又真係估唔到D裝修又幾0K幾有情調,格面仲有candel添,心唸下次同BB黎浪漫下都好我地四個女仔,嗌左都幾多野,哈哈,擦餐勁先!1,水蜜桃花茶(味道一流,用透明茶壺沖,視覺享受)2,南瓜忌廉湯(南瓜味好濃,雖然忌廉湯但唔會太漏)3,芝士焗忌廉帶子薯蓉(熱辣辣,D帶子都唔算細,最欣賞個薯蓉,正呀)4,炭燒美國安格斯肉眼扒配黑松露菌汁(塊扒又大塊,又juicy,食得出唔係cheap扒)5,薄荷朱古力咖啡(朋友話雖然咖啡唔係好靓,但配得幾好味,個cream好好味丫)6,燒焗加拿大白鱈魚配秘制汁(鳕魚口感好好,唔似出面果D,入口唔散,個汁好好味)7,扒海蝦凱撒沙律(D菜好新鮮架,蝦又大隻,沙律汁又多)8,法式卡邦尼海蝦天使麵(我最鐘意哩個,卡邦尼,一個字正。。。)9,朱古力曲奇冰沙(朋友話杯野超讚,冰的份量唔會太多,杯野又唔會好甜)10,法式焦糖燉蛋(飯後甜品,雖然好飽,但真係唔食唔得)食完哩餐真係

我地四個女仔,嗌左都幾多野,哈哈,擦餐勁先!
1,水蜜桃花茶(味道一流,用透明茶壺沖,視覺享受)
2,南瓜忌廉湯(南瓜味好濃,雖然忌廉湯但唔會太漏)
7,扒海蝦凱撒沙律(D菜好新鮮架,蝦又大隻,沙律汁又多)
10,法式焦糖燉蛋(飯後甜品,雖然好飽,但真係唔食唔得)
食完哩餐真係要減肥,估唔到楼上cafe都有哩D水準,真係要介绍比朋友!
ps鋪頭度有個靓仔侍應,聽講係果度老闆,真係雙重享受!
2012-10-15