2012-10-11 38 瀏覽
夜晚要上堂, 想吃個早飯, 坐下後見到下午茶餐牌, 問服務員仲有冇下午茶, 佢答:「有, 仲有2分鐘」... 嘩!!! 咁好彩?!! 即Order!!!非繁忙時段, 2個人都有卡位坐... 好舒服...餐飲好快就到... 蜂蜜梅蜜梳打 -- 我嘅至愛!!! 每次o黎都會飲呢個!!! 蜂蜜潤喉, 梅蜜養生, 梳打冇汽水咁肥又可以有泡泡, 酸酸甜甜, 好好飲~熱蜂蜜梅蜜 -- 太甜, 好怕, 不過有時唔飲得凍飲, 都會叫熱蜂蜜梅蜜~石鍋泡菜牛肉飯 -- 至愛菜式之一, 生蛋會令d飯滑d, 不過近年響應衛生署呼籲, 已經唔再食生蛋... 韓式辣醬偏少, 如果多d會冶味d... 蔬菜有4款之多, 有韓式泡菜、芽菜、紅蘿蔔、菠菜, 夠晒纖維... 牛肉係用肥牛, 份量唔多, 但都OK啦, 40蚊, 想點~牛肉火鍋定食 -- 都有4款蔬菜, 有冬菇、紅蘿蔔、金菇菜、黃芽白, 仲有滑滑豆腐, 同埋鮮嫩肥牛, 太豐富啦!!! 所有材料浸泡係熱辣辣, 甜甜地日式火鍋湯底入面, 好味!!! 碗白飯同午餐一樣咁大碗, 都只係40蚊!!! 如果可以日日下午茶當Lunch食就好啦, 年中可以節省唔少~

非繁忙時段, 2個人都有卡位坐... 好舒服...

餐飲好快就到...

熱蜂蜜梅蜜
牛肉火鍋定食