2012-10-02 494 瀏覽
新世紀o既食店話多唔多 , 話少唔少 , 但我地 lunch 要食都食到唔知揀咩好 , encore 得最多o既 , 應該就係電梯一想黎呢間西餐廳 Balencia cafe , lunch set 大約 $ 50 - $ 70 左右 , 有湯/沙律 , 飲品可以揀橙汁 , 我同媽媽都幾鍾意食餐湯試過雓菜湯 , 但好稀無乜蕃茄味 , 配料都唔多 , 而且多數唔夠熱 ,所以我地多數都係要沙律 , 材料有生菜 , 粟米 , 青瓜 , 蘿蔔絲 , 清新可口醬汁有兩款o既 , 有時係芝麻沙律醬 , 較香滑 , 有時係日式醋汁 , 較開胃主菜有意粉 , 意大利飯 , 咖喱蛋包飯 , 漢堡扒定食等等 , 全部都幾唔錯 其中我最鍾意o既係蕃茄海鮮湯意粉 , 香濃蕃茄湯 , 帶香草及蒜香 最鍾意佢 d 意大利粉浸住熱湯都唔會過淋 , 仲有滑好煙韌 , 份量仲好多海鮮同樣好足料 , 魷魚圈軟滑彈牙 , 青口都幾肥美 , 仲有好多粒蜆仔 ,仲有一隻搣左殼留尾o既大蝦 , 肉質爽口甜美 , 簡直可以成碗食晒清埋湯呀飲品最抵就係叫橙汁 , 係菓汁先生出品 , 唔會太甜 , 仲好夠凍 ~## 呢間 cafe

## 呢間 cafe 除左堂食有西餐之外 , 店內仲有 d 位係比人食甜品o既
皆因呢度另一邊係賣甜品面包o既 , 相信係 A 1 出品 , 有一定質素
  • 蕃茄海鮮湯意粉