2012-09-27 8 瀏覽
今天去到久別重逢嘅al bistro同舊同學慶祝生日兼聚舊一行四人。首先叫了一枝promotion 白酒醒醒胃先,之後點了四個set dinner,頭盤點了至愛田螺,煙三文魚soufflé,蕃茄芝士沙律,啤梨意大利火腿沙律。首先講田螺一定無走雞,煙三文魚好正,有濃濃嘅煙三文魚味及加上放了些三文魚籽互相輝映,啤梨配火腿亦都合時令,及dressing都相當開胃。主菜亦相當有實力,智利海鱸柳伴鮮蜆香橙汁,焗羊架伴榛子醬,慢煮黑毛豬扒,慢煮頂級橫隔膜肌,海鱸煮得相當嫩滑,配香橙汁,個汁是血橙汁,魚上亦放上些脫水黑杬欖非上特別,特別一定要介紹是頂級橫隔膜肌,本人都係第一次食,開頭都有些懷疑好不好食經介紹後無令我失望,非常非常好食及好似食緊西冷及肉眼嘅感覺,好,juice,相當有功架及特別唔係到到有得食。值得一試。好耐沒嚟al bistro都保持到水準無令本人失望真係要讚一讚。希望保持下去啦
生日
  • 慢煮頂級橫隔膜肌,智利海鱸柳