今日朋友還返相機比我,,佢係過海返工既,,咁我過開海就不如去試下新店,,係韓國明星神話既主題餐廳~之前早2個幾3個鐘訂位,,佢就send個是日menu比我睇,,我就揀左各一種main dish,,首先一入到去就見到好多韓星,,都係神話既相,,海報,,手印,,tee咁樣~之後食既開始,,前菜同湯先,,係多士同周打蜆湯,,多士軟硬適中,,個湯直頭very good,,隻隻蜆肉大大隻~湯又好飲,,其實好想叫多碗a la cart....好啦到main dishes,,選擇左各一款啦~包括:仲有呢個之後覺得黎到cafe唔飲野唔得架wor,,但係夜晚啦都,,唔想飲coffee......就叫左店員推介~店名一樣既eusha eusha~咁另一杯就飲左有小小coffee咁多多既唔記得咩名啦不過~有pineapple,,milk,,coffee同coconut既~finally到左甜品時間啦~係個呍呢嗱雪糕,,有coffee同焦糖咁既雪糕~超正呀!!!!~係中環既soho區位置,,絕對係非常值得同抵食既~味道好,,我推介一試~
今日朋友還返相機比我,,
佢係過海返工既,,
咁我過開海就不如去試下新店,,

係韓國明星神話既主題餐廳~

之前早2個幾3個鐘訂位,,
佢就send個是日menu比我睇,,
我就揀左各一種main dish

首先一入到去就見到好多韓星
都係神話既相,,
海報,,手印,,tee咁樣~
周圍
之後食既開始,,
前菜同湯先,,
係多士同周打蜆湯
周打蜆湯超正~
多士軟硬適中,,
個湯直頭very good,,
隻隻蜆肉大大隻~
湯又好飲,,
其實好想叫多碗a la cart
....

好啦到main dishes,,
選擇左各一款啦
~
包括:
US ANGUS 牛仔粒配香草莎莎汁伴自家薯仔餅~
仲有呢個
淡咖哩海鮮配牛油焗飯~
close shot~
之後覺得黎到cafe唔飲野唔得架wor
但係夜晚啦都,,
唔想飲coffee......
就叫左店員推介~
店名一樣既eusha eusha
~
特飲eusha eusha~
咁另一杯就飲左有小小coffee咁多多既唔記得咩名啦不過~
好好飲既唔記得咩名~
finally到左甜品時間啦~

係個呍呢嗱雪糕,,
有coffee同焦糖咁既雪糕~
是日甜品~
超正呀!!!!~

係中環既soho區位置,,
絕對係非常值得同抵食既~
味道好,,
我推介一試~
題外話/補充資料: 記得早小小打電話去訂位好D,, 咁樣就可以選擇得到menu啦~~ 同果到有dinning table同bar位架,, 可以比你地揀~
2012-09-24
周圍
周打蜆湯超正~
US ANGUS 牛仔粒配香草莎莎汁伴自家薯仔餅~
淡咖哩海鮮配牛油焗飯~
close shot~
特飲eusha eusha~
好好飲既唔記得咩名~
是日甜品~
  • 周打蜆忌廉湯