估都估唔到,河畔花園開親又做得住既都只有大排檔,估唔到近日開左間意大利餐廳小店﹗Parma,地址在打炭爐邊爐既廣東人後面﹗小店即係小店,開在小鋪裡,分上下兩層,每層我估都只有三張枱左右,7:00pm已要等位了﹗餐牌簡簡單單一張過,晚市只做Set Dinner,價錢不貴,$60左右有湯有包又有小食,可以說極抵﹗加多杯凍咖啡的話$8﹗食家點了三文魚凱撒沙律做小食。蔬菜鮮爽好吃,灑上的芝士粉及沙拉汁,開胃醒神﹗洋蔥湯配蒜蓉包﹗蒜蓉包味濃,香脆好吃﹗洋蔥湯是自家煲而不是罐頭貨,香味濃郁,喝下是一片又一片的洋蔥,正﹗我點的是黑松露野菌酥皮卷。無吃過黑松露,但一切開已可聞聞陣陣的鮮菌香氣,我估就係了吧﹗外皮酥脆香口,入面是滿滿的雜菇及洋蔥粒,食家都話好好味﹗話咁快就到主菜喇﹗食家要了卡邦尼意大利扁麵﹗醬汁濃稠,是濃厚的芝士香,配上蘑菇皮、煙肉及洋蔥的香味,做得很出色,好吃﹗我的是墨魚汁墨魚長通粉﹗長通粉煮得恰到好處,煙韌有致,吃下是淡淡的墨汁香,鹹鹹鮮鮮的,好吃﹗食物都不算大份,一人份量卻岩岩好,餐湯小食加主菜,啱啱夠飽,很不錯﹗這家最近我們的屋邨意大利餐廳,值得推薦,會與食家再來的﹗
意大利餐廳小店﹗
Parma
Parma,地址在打炭爐邊爐既廣東人後面﹗
晚上只賣Set Dinner

餐加$8有咖啡
加多杯凍咖啡的話$8﹗
三文魚凱撒沙律
食家點了三文魚凱撒沙律做小食。
爽脆好吃
蔬菜鮮爽好吃,灑上的芝士粉及沙拉汁,開胃醒神﹗
餐湯
洋蔥湯配蒜蓉包﹗
蒜蓉包味濃,香脆好吃﹗
洋蔥湯味濃郁
酥皮黑松露卷
我點的是黑松露野菌酥皮卷。
香噴噴,她吃
外皮酥脆香口,入面是滿滿的雜菇及洋蔥粒,食家都話好好味﹗
沙邦尼意粉
話咁快就到主菜喇﹗
食家要了卡邦尼意大利扁麵﹗
芝士與蘑菇的香氣極美妙
墨魚汁墨魚長通粉
我的是墨魚汁墨魚長通粉﹗

這家最近我們的屋邨意大利餐廳,值得推薦,會與食家再來的﹗

Parma
晚上只賣Set Dinner