餐廳: 千両 (國際金融中心商場)
資訊:

2012-08-23 403 瀏覽
星期一,一早就去左ifc 千両,但有d比人點左既感覺囉.因為11:15開門,我地11:30去到,唔駛等位,好開心.不過我地見到大約15分鐘後,就要等啦.可能抱住太大期望,後來食物既質素同美味既程度,也不過同元氣差不多.有d失望.但也有好味而令我們滿足的,例如:辣味三文魚, 牛蒡薄脆, 和綠茶雪糕糯米糍對不起沒有相片提供,我地兩個都大食啦.食左如下:1 x 筋子 - 新鮮,但咸左少少2 x 飛魚子 (軍艦) - 飛魚子好多 2 x 辣味三文魚 (軍艦) - 最美味, 仲有 飛魚子在面1 x 帶子刺身 - 細粒左d囉,但新鮮1 x 三文魚刺身 - 一般2 x 日式炖蛋 - 夠滑仲有隻大蝦1 x 芝麻豆腐 - 炖蛋滑過d豆腐, 芝麻汁ok1 x 厚燒甜蛋 - 冇其他地方咁甜, 我鍾意1 x 三文魚子 (軍艦) - 還可以,低,同 筋子一樣價錢1 x 柚子胡椒鯛魚 - 應該ok, 朋友冇投訴1 x 牛蒡薄脆 - 夠脆, 可口2 x 綠茶雪糕糯米糍 - 雪糕綠茶好味,塊糯米好軟,正都係嗰句,元氣平d, 應該下次會番元氣囉
星期一,一早就去左ifc 千両,但有d比人點左既感覺囉.

對不起沒有相片提供,我地兩個都大食啦.食左如下:

1 x 筋子 - 新鮮,但咸左少少

1 x 厚燒甜蛋 - 冇其他地方咁甜, 我鍾意
1 x 柚子胡椒鯛魚 - 應該ok, 朋友冇投訴
1 x 牛蒡薄脆 - 夠脆, 可口
2 x 綠茶雪糕糯米糍 - 雪糕綠茶好味,塊糯米好軟,正

都係嗰句,元氣平d, 應該下次會番元氣囉
2012-08-20