2012-08-19 62 瀏覽
話說我地訂左枱六點半,準時黎到,但係個支客竟然話比左張枱人。諗住應該都好快有位啦,點知等丫等,等丫等。等到七點鐘,睇到佢個CCTV 見到有枱吉左,又唔比枱我地。佢個CCTV 有個好處,就係有枱無枱,一目了然。我地就問點解啦。陳姓知客話原來又有人book左六點鐘,叫埋餸,又話黎緊。我成家黎晒,十幾個人,等到依家,我地仲有老有嫩。有枱又唔比人。後尾七點三,訂左十二位條友單拖到左。個陳知客,拿拿琳寫張開位卡,驚死我地搶左佢公司左枱。個陳知客一味話book枱果個人唔識,亂幫人book枱,根本唔夠枱又幫人book。在場都有幾個家庭都係book左七點,但係又話無枱,仲有個家庭話唔等,要走佬。下次如果真係咁唔好彩又要黎呢間食,真係要book五點半,叫定晒餸。到時張枱留到十點都唔敢比第二個。

有枱又唔比人。

2012-08-19