餐廳: 素之樂創意蔬食料理
資訊:

2012-08-15 1526 瀏覽
未去過咁多人, 咁噪的私房菜!理解中的私房菜是精緻, 2-3 檯, 家庭feel 的, 但這間大開中門, 走道上貼滿店舖名稱, 門口有大大postboard, 大賣廣告, 店內有大大小小接近10檯, 旁邊還有一個小型超市, 賣自家及其他的罐頭, 冷藏食物等, 真是非一般的私房菜館。首先環境差, 檯太密, 背對背, 我們5個人, 竟用二張高低不一的檯, 食物無得揀, 198位, 份量唔算少, 差不多10個菜, 但可怕味道一般:拼盤4味, 可以, 特別是仿炸魚皮, 味道香口!魚翅湯, 差, 無味道, 仿翅硬!彩虹壽司, 差, 飯太硬!鮮茄春卷, 對唔住, 食唔到茄味, 不過新鮮炸, 味道ok!釀南瓜, ok, 不過有點膩! 翡翠玉餃, 可以, 幾fresh!炒三色燈籠椒, 加仿海參, d 海參有點硬!炒飯, ok! 最失敗係二個甜品, 奇怪既唔可以用牛油, 點解要做西點??? 蘋果千屠酥, 其實味道都不錯, 但就唔夠香, 唔夠酥, 另一個芒果布甸, 應該係用豆槳做, 味道非常怪!
未去過咁多人, 咁噪的私房菜!

拼盤4味, 可以, 特別是仿炸魚皮, 味道香口!

魚翅湯, 差, 無味道, 仿翅硬!

彩虹壽司, 差, 飯太硬!

釀南瓜, ok, 不過有點膩!

翡翠玉餃, 可以, 幾fresh!

炒三色燈籠椒, 加仿海參, d 海參有點硬!

炒飯, ok!

甸, 應該係用豆槳做, 味道非常怪!

生日