2012-08-12 250 瀏覽
7月7日(星期六)8:00PM果日出完尖沙咀,朋友約去元朗食飯,佢地話呢間既尼泊爾菜,聽聞好似唔錯, 咪試下啦~但係搭車去既時候問坐隔離住元朗既女仔, 間餐廳好唔好食, 佢話麻麻地wor~去到,見到入面好多食客都唔係local, 我諗應該都幾正宗~之後嗌左烤餅、香春雞、咖哩牛、咖哩羊、燒鱸魚、炒雜菜、白飯首先黎既係佢俾既脆餅,有薄荷及酸洋葱兩種口味, 兩種醬都match架~而烤餅既質感無想像中咁鬆軟,可能因為佢上既時候已經唔係咁熱,我覺得烤餅要熱熱地咁食先為之好味~香春雞感覺幾"鞋"口,煮老左DD, 同埋幾salty~咖哩牛、咖哩羊幾好味, D汁用黎點烤餅食一流呢~, 但係牛、羊分量太少喇,得4舊到~唔係咁抵食~燒鱸魚漏左單,評唔到好唔好食~炒雜菜好似無落調味咁, 好清淡。總結係叫左好多野但係食唔飽,人均用了~$100。佢地係正宗既,可能係我地既口味同佢地唔同啦, 所以先覺得唔係咁好食姐(最終都係去返B仔食~哈哈 )
7月7日(星期六)8:00PM

之後嗌左烤餅、香春雞、咖哩牛、咖哩羊、燒鱸魚、炒雜菜、白飯

我覺得烤餅要熱熱地咁食先為之好味~

香春雞感覺幾"鞋"口,煮老左DD, 同埋幾salty~

燒鱸魚漏左單,評唔到好唔好食~

炒雜菜好似無落調味咁, 好清淡。

總結係叫左好多野但係食唔飽,人均用了~$100。

(最終都係去返B仔食~哈哈
2012-07-07