2012-08-10 68 瀏覽
星期日晚睇戲後,順便響新世紀廣場食晚飯。新世紀廣場無乜野行,食野既地方都算多既,有food court同唔同食肆。哩到相比其他旺角商場,人不算多,無咁擠湧。但唔鍾意個商場設計,中間有個真空位,搞到好似圍住佢黎行。女友人話想食金饍,於是上去拎飛等位。去到門口都幾多人等位,可能假期晚關係吧。行左個層商場一圈後,返到去差不多了。入到去職員已安排較大的卡位俾我地,雖然全場座滿人,但環境都幾舒服。我地叫左個二人燒烤套餐,份量剛剛好,都食得飽既。韓式前菜小碟,之前響其他分店食lunch都有,今次同樣都有。味道不錯,女友人最喜歡用泡菜送飯。之後主菜黎啦,燒烤併盤,可以慢慢燒,傾下計食下。有不同種類既肉類,牛舌都好食,yummy之後仲有海帶硯湯,不錯。最後食埋個雪糕做甜品就完美啦。

我地叫左個二人燒烤套餐,份量剛剛好,都食得飽既。
之後主菜黎啦,燒烤併盤,可以慢慢燒,傾下計食下。
有不同種類既肉類,牛舌都好食,yummy

之後仲有海帶硯湯,不錯。
最後食埋個雪糕做甜品就完美啦。
題外話/補充資料: 食甜品之前,職員會俾杯杏行茶清清d燒烤味。幾体貼。
2012-08-05
  • 燒烤