2012-07-09 270 瀏覽
前排同媽咪諗住去食元氣壽司, 但又排晒長龍, 最尾提議去韓食家食dinner。上到去人流唔多, 好耐冇黎食了。原來而家有分燒烤定唔燒烤, 由於我地係唔燒烤既,所以被安排坐外面近電梯的位置。最尾叫左牛肉石鍋飯, 媽咪叫左石鍋飯! 先上4小碟前菜,泡菜/蘋果沙律/四季豆和類似魚片粒的小食! 小食都ok冇咩問題..先講個牛肉石鍋飯, 賣相好似幾好, 之後就黎料..食落d牛肉真係韌到傻..咬到我牙骹勁累! 跟住個飯又冇跟任何醬料, 撈埋一堆好似唔知食緊咩咁..係邊邊d飯焦比較好味, 不過真係愈食愈頹廢, 乾淨淨咁真係貼錢買難受!媽咪個個仲慘..真係得拌菜個d芽菜絲, 蘿蔔絲, 青瓜絲, 小量菜!我地真係愈食愈愁..最終要放棄成大半碗飯........走去食返碗糖水算..賣單都要成百幾蚊...真係極極極後悔....去食麥記都冇咁嬲..睇黎以後呢間都只係幫襯燒烤會比較好..
所以被安排坐外面近電梯的位置。
前菜
最尾叫左牛肉石鍋飯, 媽咪叫左石鍋飯! 先上4小碟前菜,
牛肉石鍋飯

睇黎以後呢間都只係幫襯燒烤會比較好..
2012-05-26