2012-06-14 1221 瀏覽
今日一行9人訂位慶祝父親節,本來想開開心心食一餐,訂位時已知有燒鵝送或一蚊雞,不過去到又話半席套餐不送。但這女部長又話有其他貴的一席都可以做半席,那選了個2388的半席餐,而且有燒鵝送,落單時,另一位女部長招待我們,在落單紙上寫了半席,她後來問我們要什麼飲品,後來,突然又話這個餐做不了半席,再叫經理過來解釋,不過此經理態度差到極點,又話做唔到半席,又話無野送,而且叫我們想清楚先叫佢,客人想半分鐘都應該不過份吧? 我們叫他不要那麼態度,佢已經氣沖沖話,你們想好先講啦,唔好向度扮老細!!! 我X你,你點服務顧客,我地叫佢唔識做樓面,就叫另外人來招待我們,那""惡經理竟然對女部長強調話:佢地D野跟緊D!!!!我心想: 唔知是咪想加料?""第一味:燒味拼盤--> 叉燒好堅硬第二味: 龍蝦伊麵--> 都有肉可食,算可以第三味:石班魚頭--->無肉無味第四味: 雜菜生菌-->不及大排檔水準,差第五味: 竹笙翅-->正常第六味:半隻雞-->肉質淡而無味,不新鮮第七味: 2隻乳鴿,肉鮮美味第八味:小籠包:皮厚第九味:高力豆沙-->無味第十味: 炸

第一味:燒味拼盤--> 叉燒好堅硬
第二味: 龍蝦伊麵--> 都有肉可食,算可以
第三味:石班魚頭--->無肉無味
第四味: 雜菜生菌-->不及大排檔水準,差
第五味: 竹笙翅-->正常
第六味:半隻雞-->肉質淡而無味,不新鮮
第七味: 2隻乳鴿,肉鮮美味
第八味:小籠包:皮厚
第九味:高力豆沙-->無味
第十味: 炸鳳尾-->要3催下,才到達

我太失望,我由土瓜灣做顧客,一直捧場到葵芳,以前樓面,服務態度良好,我特意請全家人來試味,竟遇上燥底經理及黑面女部長,食到很不舒服,大家出來食飯都係為左開心,如果食到一肚氣,就無意義,後來,結帳時還要,聽到其他經理話:客人一入來就幫佢開左茶先,等佢想走都要俾錢,我聽完覺得這應該是黑店的行為,如果係食物好,服務好,根本不用怕客人座下就走人,呢間酒樓已經列入黑名單。

要幫襯朋友,真係自求多福了。
2012-06-13
父親節