2012-06-12 428 瀏覽
唔知點解,常常無啦啦就會去咗旺角,可能係慣性,食嘢行街都非常多選擇。今次想寫嘅係我去旺角食甜品嘅首選土屋,呢到之所以能夠成為我最愛嘅甜品店之一,同我鐘意去旺角一樣,因為選實在非常多。首先呢到有好多我鐘意食嘅西式甜品,最神奇嘅係呢到除咗有單點甜品之外仲有放題甜品,真係滿足到我唔同嘅需要。。。嘻老闆娘同d員工都好nice,勁吹得,好攪笑!可能呢個都係令我係旺角想食甜品都會嚟呢度嘅原因。言歸正𨍭,講返呢度嘅食物,個人真係好Like呢度嘅心太軟同提拉米蘇朱豬,心太軟朱古力味濃,而且d朱古漿真係要用澎湃嚟形容,真係唔好一嘢叉落去食,一定要小心開頂食,咁d朱古力槳就唔會流晒落個碟,仲可以將d雪糕同士多啤梨當朱古力火煱咁點嚟食,真係十個正,有時我會加$加多個雪糕球,因為真係巧多朱古力漿,一冷一熱咁一齊食,真係巧梳肝呢至於果個咩提拉米蘇朱豬呢就真係未食過嘅一定要試下,記得第一次同男友食呢個嘢,男友好似儍咗咁,係咁講好好食,好好食,然後係咁食,極速消滅咗呢碟嘢,諗起都覺得好攪笑,老闆娘見到咁仲問佢使唔使叫多碟,我真係笑咗囉! 其實呢果甜品係將我哋成日都會係X華食到嘅脆奶油豬焗脆再加上店家自制嘅Tiram

至於果個咩提拉米蘇朱豬呢就真係未食過嘅一定要試下,記得第一次同男友食呢個嘢,男友好似儍咗咁,係咁講好好食,好好食,然後係咁食,極速消滅咗呢碟嘢,諗起都覺得好攪笑,老闆娘見到咁仲問佢使唔使叫多碟,我真係笑咗囉! 其實呢果甜品係將我哋成日都會係X華食到嘅脆奶油豬焗脆再加上店家自制嘅Tiramisu同朱古力雪糕一齊食,但真係無諗過將呢幾樣加埋嚟食係咁夾囉,其實之前聴老闆娘介紹係脆豬包,我都幾抗拒,因為驚好飽,好彩第一次試果日男友話肚餓會食得晒,點知真係比佢極速食晒囉,我淨係食到2舊囉!

另外佢哋嘅㧧乎厘都非常出色,有好多味比你選擇,個人巧喜歡嘅係香蕉朱古力梳乎厘,店家將梳乎厘加入新鮮嘅香蕉同黑朱古力,旦香加蕉香再加半溶嘅朱古力真係巧巧味,之前好鐘意食太X館的梳乎厘,但食過呢度嘅梳乎厘我就變咗心啦...哈哈哈! 值得一讚嘅係呢度d㧧乎厘真係好彈,唔似有d甜品店嘅梳乎厘好快就扁晒。
其實仲有d甜品放題甜品想寫,不過e家巧眼瞓,下次得閒再寫過

因為之前d相唔知放咗去邊,下次先up埋d相啦!
2012-06-10
  • 心太軟,提拉米蘇朱豬,香蕉朱古力梳乎厘,甜品放題