2K
2012-05-22 20 瀏覽
如果唔係同事介紹,絕對唔知係間雞煲係左緊喎。門面都好靚,入到裡面就見有上下兩層,下面細啲、上面大啲,環境似舊式飯店,地方比較狹窄。服務倘可,有講有笑,都食得開心。難得跟同事們 gathering ﹗係美國剛回來既我肥左好多呀 ﹗各部門代表,Gems、Packageing、Fashion、Gold & Silver、Secretary、Shipping、Silver,掙左 HR、warehouse 同 Account 喎。雞煲,咁多人要 order 兩個先得,一個微辣、一個唔辣。我食落兩個都係完全唔辣,仲幾甜吓,味道有點寡有點單調,香料不夠多樣化吧。但打到邊聲就好咸啊,雞煲唔辣邊度會好食架。雞件質地嫩滑,炆得入味,滿意啦,幾好食。 手切肥牛粒,半肥瘦、有牛味有趙口,合格啦。墨魚滑,無鮮味又不膠不彈,我仲不幸地食左舊生墨魚滑呀,好似漿糊漿住個口咁,陰功。 鮮魷魚,好爽口嚥靭,新鮮,切埋花,good。手切本地肥牛,已經係依度最靚架喇,味道同口感免強收貨啦。點解手切既表面可以咁平滑既?有可疑,似機切多喇。 山羊片,好羶呢,我緊緊頂得住,所以打邊爐我好少叫羊肉,口感就好肥美。 鮮鵝腸,正呀 ﹗好

手切肥牛粒,半肥瘦、有牛味有趙口,合格啦。

鮮魷魚,好爽口嚥靭,新鮮,切埋花,good。

鮮鵝腸,正呀 ﹗好多年無食喇 ﹗未經加工特別肥美爽口,特別棉滑,味道香濃。

魚腐、粟米、西洋菜都好味道 ﹗黑柏葉雖則未經加工,但好鞋好靭,我較喜歡食白栢葉既爽脆多啲。

冰豆腐,無咩特別乍喎,索汁咪一流囉。

鮮筍 ?﹗青咇咇都唔知係咩黎架,睇落似瓜、食落都係似瓜,但清甜好味,推介。

稻庭烏冬有保證,嫩滑好味 ﹗

雞煲
手切肥牛粒
墨魚滑
鮮魷魚
手切本地肥牛
山羊片
鮮鵝腸
魚腐、粟米、西洋菜、黑柏葉
冰豆腐
鮮筍