2012-05-07 288 瀏覽
第一次到呢到飲茶, 因為好少到天后, 經過見到就揀呢到食, 試,下D點心~我地點了:1)南瓜芋絲糕: 整得個賣相好靚, 不過南瓜配芋頭又唔係真係好夾, 但食材新鮮, 南瓜好甜2)特式米網腸粉: 其實呢個睇到個樣以為好古怪, 但食落好好味, 外面的腸粉又滑又薄, 包住一塊好似「薄罉」的脆卜卜, 之後入面有好多好甜蘿蔔~配上少少甜豉油~好味道!3)非一般蝦春卷: 呢個春卷好好味~好香~而且入面D料好新鮮~4)蜜汁叉燒皇: 半肥瘦的叉燒, 蜜汁好好味, 肉質有口感~! 未入口已經聞到香味~!!!5)黃金流沙包: 奶皇的奶味好香~不過唔係流沙的..6)秘製柚子骨: 柚子味配排骨~~清香的柚子味, 令人感覺唔到炸排骨的油膩7)沙嗲金錢肚: 好入味, 而且好爽口~!8)午市行政套餐: 鮮蝦燒賣皇: 比較下, 呢個燒賣普通一點, 唔係唔好食, 不過普通~京滬小籠包: 皮薄小籠包, 入面唔會太多肥豬肉, 而且入面仲包住湯!酥皮焗叉燒酥: 叉燒酥好鬆脆~不過多層的酥皮令人食左之後, 成個口都好膩, 食唔到叉燒好香~上海炒年糕: 炒得好香的年糕~而且配的味剛剛好~唔會太油!!脆香金絲兩麵皇: 超好味的炒麵

我地點了:
2)特式米網腸粉: 其實呢個睇到個樣以為好古怪
道!
~!!!
5)黃金流沙包: 奶皇的奶味好香~不過唔係流沙的..
7)沙嗲金錢肚: 好入味, 而且好爽口~!
8)午市行政套餐:
脆香金絲兩麵皇: 超好味的炒麵~~脆卜卜的麵

6個人食左$552~而且有好多唔同款的點心, 亦有好多創意點心~所以都值得大家一試~
~
叉燒酥~
南瓜芋絲糕(左上)
唔多靚~但超好味的特式米網腸粉
非一般蝦春卷
小籠包(上), 沙嗲金錢肚 (下)
比較普通的燒賣
必食:蜜汁叉燒皇
秘製柚子骨, 清香~
脆香金絲兩麵皇
炒年糕
瘋狂點野食
不流沙的流沙包, 但幸好個奶好香
題外話/補充資料: 家人除了欣賞此店的點心外, 更大讚茶葉靚~! 抵俾個笑佢地~
2012-05-01
叉燒酥~
南瓜芋絲糕(左上)
唔多靚~但超好味的特式米網腸粉
非一般蝦春卷
小籠包(上), 沙嗲金錢肚 (下)
必食:蜜汁叉燒皇
秘製柚子骨, 清香~
脆香金絲兩麵皇
炒年糕