2012-04-01 34 瀏覽
今日啲朋友仔好有興致話去打邊爐,我就提意不如去新開嗰間雞煲試下,(貪佢近同食完雞煲可以打埋邊爐嘛,嘻嘻)因為打電話去BOOK咗位,所以唔使等.首先叫咗一隻雞煲,要小辣小麻,個汁勁油,唔知係咪太旺,所以啲雞,完全無雞味,不過比出面有啲雞煲好味啲,因為有麻既感覺.呵呵.唔會剩係得個辣字. 食到咁上下就嚟咗啲火爐配料:特別推介:手打蝦丸,超超超好味,正,同出面完全唔同. 仲有脆鯇腩,都好新鮮. 響鈐都OK,好脆. 另外,唔記叫咩名,係用條油炸鬼瓖啲墨魚滑落去炸,都好好食,好夠味. 仲有碟<冰豆腐>超正,出面好小做到呢個咁好. 其他仲點咗 <手切肥牛>麻麻地,好硬. <美國筒蠔> ,有沙,滾完之後超宿水, <魚皮餃>普通, <豬腰,豬潤>好味,新鮮.皇帝菜,午餐肉,超迷你生跟,魚零,淮山,木耳,都唔錯, 值得一提,呢杯<Hoegaarden>超抵飲,生啤.$45勁大杯.正 另外唔飲啤酒既朋友,一定要試佢本身比你茶,佢唔係普通既茶,係荔枝茶.好好,(不過怕燥既朋友就唔飲咁多啦)
Hoegaarden
都幾多選擇
雞煲
因為打電話去BOOK咗位,所以唔使等.
手打蝦丸,超超超好味,正,同出面完全唔同.
仲有脆鯇腩,都好新鮮.
響鈐都OK,好脆.
. <美國筒蠔> ,有沙
.皇帝菜,午餐肉,超迷你生跟,魚零,淮山,木耳,都唔錯,
題外話/補充資料: 本人覺得雞煲暫時都係荃灣嗰間正,呢間大家可以試下火爐,因為啲配料都唔錯,服務態度一流.
2012-03-30
都幾多選擇