(非會員)
2012-03-21 1265 瀏覽
約了10個朋友食飯娶舊,咁多人最好就係打邊爐了,就訂了花墟附近那家翡翠(舊老細火鍋),因那家的安格斯肥牛起正,有牛味,雪花均勻,落到去好多人等位,好彩我地訂了檯,座底後睇見有張海報寫住食火鍋送龍蝦咁荀7位以上更送2隻,以為緊係送雪藏龍蝦,但有驚喜隻波士頓龍蝦上檯時D爪仲識跳的,嘩!咁正,即刻整黎食,好彈牙,好鮮!另外經理推介沙巴吊片豬肉丸,聽個名咁特別,即管試試,肉丸外表無咩特別,比平時食慣細D,但碌熟後,口咁好爽,好香,經理話說是正接沙巴空運到港,估唔到都有D驚喜,其後更食了兩個幾特別的甜品添:雷沙芝麻湯丸及宮廷棗皇糕,雷沙湯丸通常裡面無餡的,但尼個裡面有芝麻,以為咁多野,好HEAVY,但OK喎,唔太甜一個人可以食四粒!另一個貌似咖啡糕的棗皇糕,食後感好軟好香紅棗味,我平時唔係咁鍾意食紅棗的人,都鍾意!值得一試!
正!安格斯雪花肥牛
正!吊片沙巴丸