2012-02-20 19 瀏覽
同朋友在奧海城買野, 由該店的店員推介到麻酸樂吃一個下午茶!今次係第一次來到麻酸樂, 餐牌上的食物都十分經濟一個下午茶餐都大約三十元左右呢店舖十分細, 但又不至於狹窄, 但店內雜物太多呢!我們點了一號餐, 迷你炸蒜香骨蔥油撈上海拉麵, 配上米線, 和麻香雞腎另外, 還有四號迷你雞蟹蝦米線, 酸辣湯底, 和蒙古大漢雞翼蔥油的確吸引, 聞到一陣蔥油香味, 但食落是另一回事蔥油味淡, 即使有炸蒜香骨也不能提升味道水準麻香雞腎只有淡淡的麻香味, 適合不好辣的朋友, 十分大眾化朋友所點的酸辣湯底, 有陣陣藥材味的, 十分醒胃個人十分喜歡, 十分推介, 但辣味可以再強一點蒙古大漢雞翼是普通炸雞翼, 另加一點七味粉之類的東西調味, 一般吧一定要推介菊花杞子蜜!!!清新菊花香味, 配上杞子明目寧神, 蜜糖滋潤養生清熱降火之選!!! 茶包份量調味得剛好, 十分推介!第一次光顧麻酸樂, 就有出色的菊花杞子蜜, 和藥材味的酸辣湯! 不錯!下午茶埋單六十幾元, 十分超值經濟!
今次係第一次來到麻酸樂, 餐牌上的食物都十分經濟
一個下午茶餐都大約三十元左右呢
店舖十分細, 但又不至於狹窄, 但店內雜物太多呢!

炸蒜香骨蔥油撈上海拉麵餐
麻香雞腎
蔥油的確吸引, 聞到一陣蔥油香味, 但食落是另一回事
蔥油味淡, 即使有炸蒜香骨也不能提升味道水準
麻香雞腎只有淡淡的麻香味, 適合不好辣的朋友, 十分大眾化
酸辣湯米線, 蒙古大漢雞翼
朋友所點的酸辣湯底, 有陣陣藥材味的, 十分醒胃
個人十分喜歡, 十分推介, 但辣味可以再強一點
菊花杞子蜜
一定要推介菊花杞子蜜!!!
清新菊花香味, 配上杞子明目寧神, 蜜糖滋潤養生
清熱降火之選!!! 茶包份量調味得剛好, 十分推介!

下午茶埋單六十幾元, 十分超值經濟!

2012-02-18
菊花杞子蜜