2011-12-29 1385 瀏覽
一家四口行完黃金又行鴨記都成六點鐘,肚仔餓近近地就走去萬發食晚飯。行到去見倒廚房D人行行企企,可能仲早所以成個場無客我同老婆都有D唔想入去,但係早幾年前都曾經食過所以都係入去坐低左。嘩市面D野貴左連D小菜價錢都貴左D。老婆話要食蠔于是就點個姜蔥美國桶蠔,亞女話要食牛于是點個密椒牛柳粒,亞仔無主意我就點個酥炸小塘菜同臘味糯米飯。嘩剛剛點完送D客開始一個個走入黎,坐下坐下又一檯。先上檯係姜蔥美國桶蠔,嘩真係美國桶蠔黎好香姜蔥味,煲仔上熱辣辣好好味D姜走過油又唔辣連我平時唔食姜呢次都食。再黎密椒牛柳粒,都幾夠份量喎D牛柳粒幾夠味又唔老仲有西蘭花餞底連炒菜都唔駛叫。酥炸小塘菜根住上份量小D但係炸得外脆內軟幾有口感。最後係成餐飯最失望既臘味糯米飯,D臘味飯雖然夠食味但係煮得較軟身而無糯米飯味,唔同傳統臘味糯米飯,萬發D廚師應改善一下呢個糯米飯。
嘩市面D野貴左連D小菜價錢都貴左D。
嘩剛剛點完送D客開始一個個走入黎,坐下坐下又一檯。
酥炸小塘菜根住上份量小D但係炸得外脆內軟幾有口感。
密椒牛柳粒
姜蔥美國桶蠔
酥炸小塘菜
臘味糯米飯
題外話/補充資料: 最後係找數時隔離檯兩公婆要伙記玀外買盒打包食剩D送,佢地一便包一便話D送份量多大碟。講真D送份量都算係幾多我一家四口差D食唔晒。
2011-12-28
密椒牛柳粒
姜蔥美國桶蠔
酥炸小塘菜
  • 特別推介:姜蔥美國桶蠔(約百一二蚊)