2011-11-08 88 瀏覽
本想到Ah ma kitchen食野,點知去到先知佢裝修緊,於是轉去就近嘅太子餐廳!去到客人唔算太多,而且仲有卡位坐添,環看餐廳尚算闊落,間隔和位子都唔太迫夾!呢度嘅下午茶餐都有好多選擇:有中式炒粉麵、有西式意粉焗飯,又有輕巧的沙律餐和多士餐!見隔離客人嘅星州炒米和炒飯都係大大碟又有鑊氣,這餐廳的食物應該不賴吧! 我叫左個白汁吞拿魚螺絲粉+熱奶茶($34),個螺絲粉賣相幾有睇頭,多粉多汁,上面仲有少許香草點綴;可是食落就覺得冇咩味,D螺絲粉似係煲左好耐先搯起上碟咁,好大陣白烚熱水味! 至於個汁料──白汁吞拿魚,一D都唔似白汁,似係"生粉開水的獻汁"多D,雖然又係冇咩味,不過勝在吞拿魚夠多,食落都仲有吞拿魚的味道!呢碟白菌吞拿魚螺絲粉,一D都唔入味,我要倒幾次胡椒粉來"吊下味"先食到!食物水準欠奉,但杯熱奶茶就幾好!味道係茶膽煲的香濃,而且挺滑,奶味好出,應該係用黑白奶來沖製吧!

本想到Ah ma kitchen食野,點知去到先知佢裝修緊

多粉多汁,但味似白烚,個白汁似"生粉開水的獻汁"多D!
香濃夠滑,唔錯!
香濃夠滑,唔錯!
  • 奶茶