2011-09-25 415 瀏覽
前排仲見裝修緊,今日再行來已營業中,東城的名字第一次聽,遲下唔知會否有西就酒家。要行梯上去,無電梯上(我可能見唔到),如果有老人或傷殘就辛苦少少,叫了普洱,但來了香片,照飲.....甲級叉燒包,聞到叉糯香,一籠三個,仲要大大個,包軟,見到幾塊的細叉燒,味道幾好,唔知仲有無乙級或丙級尼!腐皮千層夾,一屏又一層腐皮,疊了幾多層,我真的數不到,但味道麻麻,仲嗒到簡水味,咸水角,一碟三個,熱辣辣,炸得脆而不油,淺金黃色,做到外脆內軟,內餡少,但最好味是外皮,蜂巢焦糖糕,五小件,濃濃的焦糖味,切開糕裡頭的組織像蜂巢一樣,記得要熱食,不能凍食,一熱一凍的味道天壤之別,布拉腸粉,條條都有拇指咁粗,皮厚而滑,無米香,五籠點心,二人食,埋單86元

叫了普洱,但來了香片,照飲.....

布拉腸粉,條條都有拇指咁粗,皮厚而滑,無米香,
五籠點心,二人食,埋單86元
2011-09-24