2011-09-18 1264 瀏覽
以附近咁多間酒樓黎計 , 我自己比較喜歡肇順和稻香 , 不過公司請食飯 , 所以要跟大隊 , 俾錢果個話事以前仲有做小菜套餐既時候 , 因為點心比例少 , 所以覺得食物質素沒問題 ( 雖然是特價套餐 , 但是味道和份量都足巳令 大檯所有人食得飽兼要打包 , 但係自從取消套餐之後 , 點心比例佔大多數 , 所以逐漸覺得味道越來越一般 ,例如炸魷魚和脆素鵝 , 脆漿實在太硬太多 , 煎薄瓦礃唔知係唔係預早整定 , 感覺微暖 ; 雖然蝦肉爽口 , 但係蝦餃皮好厚 ,炸子雞無變過 , 夠味不過熟番些少會更好今次又係十幾人迫係張所謂大檯 , 我就坐係柱位旁邊 , 更加迫過人 , 門口既帶位阿姐真係唔掂當 , 唔理男客定女客 , 失驚無神用盡全力撞個 pat pat 入黎攞走餐牌 , 又唔預先揚聲 , 又唔叫客人遞過去, 唔通街坊級既酒樓真係連最基本既禮儀都欠奉 ,忽然又令我記起年初團年飯局 , 呢間酒樓女侍應唔理三七廿一 , 未攪清楚紅酒類別就幫客人加酒 , 總之見係紅酒就全部倒晒落酒杯
炸子雞無變過 , 夠味不過熟番些少會更好

忽然又令我記起年初團年飯局 , 呢間酒樓侍應唔理三七廿一 , 未攪清楚紅酒類別就幫客人加酒 , 總之見係紅酒就全部倒晒落酒杯

2011-09-12
紀念日