我從未去過女僕主題的café,今次經朋友sakura介紹這間位於旺角的女僕café~原來正正位於chic之堡隔黎的大廈,café鋪位唔算大,但環境真的很不錯,衛生~café只有2-3個職員,一個係身穿粉紅色女僕服的女僕,另1個男的身穿執事服,負責製作食物~環境很不錯~冷氣非常涼快!價錢略為貴~所以我都唔會常常去....而有位朋友第1次去,也膽粗粗試下$114的DINNER,其實我就唔捨得喇..哈哈而且我家姐成日話唔知呢d小型cafe可能無飲食牌就開cafe..所以論食物衛生的話,一定有存在的風險客人想召喚女僕之前,可以搖響桌上設有的搖鈴~我點左1份Set Dinner 魔法少女--小圓的世界 $99而兩位朋友各人點左1份$119的Set Dinner,飲品的造型很有特色~最先上菜的是飲品草莓奶昔出乎意料的好飲,那陣士多啤梨味絕不是藥水味, 士多啤梨味調較得恰好的好飲~主菜到達之時,女僕要求跟著動漫<魔法少女>的情節? 客人需要向女僕手上的小圓Doll許願+講3次「簽名la」,咁就訂下契約,可以開餐!! Funny主菜-- 叉燒炒飯 配草莓果醬包片主菜份量唔會好多,剛剛好
客人想召喚女僕之前,可以搖響桌上設有的搖鈴~
我們一到達,女僕即送上冰水,搖鈴

Funny

主菜--
叉燒炒飯 配草莓果醬包片
主菜-精緻的賣相~論味道一般
主菜份量唔會好多,剛剛好~炒飯的味道還可以的,而草莓果醬包片的造型超級超級可愛,是一個束孖辮的小女孩~論味道就唔係特別地好吃~
這個小女孩造型,想起我兒時的髮型..XD
朋友的主菜~
窗外的旺角黑夜~
最後上菜的是 甜品
朱古力窩夫伴云呢拿雪糕
賣相100分~味道95分!!
最後上菜的甜品--朱古力窩夫伴云呢拿雪糕
當我食完主菜,再飲完咁大杯飲品後,當時才記得原來仲有朱古力窩夫這款甜品還沒有吃~ 真的很愛這款甜品,那款玻璃碟子已經夠晒突出,呈心形~邊緣還有心形的通心pattern
美麗極了~~~ 朱古力窩夫上,執事還灑上滿滿的糖霜及朱古力醬~附有1個很大的云呢拿雪糕球呢,總之100分像極了在日本才可吃到的朱古力窩夫!!窩夫暖暖的,唔會令雪糕快速融化~

原來呢種cafe可加錢與女僕玩遊戲之類,不過我就無咁大興趣~我為求都係想食餐飯(菜式創新+特色當然好),與朋友吹吹水~所以無特別興趣加錢與女僕玩遊戲
最後上菜的甜品--朱古力窩夫伴云呢拿雪糕
這個小女孩造型,想起我兒時的髮型..XD
朋友$114套餐飲品
另1朋友的特色飲品
右邊是我的草莓奶昔
賣相100分~味道95分!!
朋友的主菜~
我們一到達,女僕即送上冰水,搖鈴
窗外的旺角黑夜~
  • 朱古力窩夫伴云呢拿雪糕