餐廳: 翠亨邨 (新世界大廈)
資訊:

2011-08-08 1240 瀏覽
老闆係一個好著重門面既人, 所以每次有請客人食飯都會選擇去中環區或者沙田馬會會所, 今次去咗我公司既Auditor介紹既翠亨邨!中環區泊車係最麻煩, 老闆唯有泊喺最近新世界既長實, 好彩一早book咗位, 行上去就由部長帶入房, 由於之前未同老闆嚟食過, 所以就點咗由auditor &部長推介既菜式, 以下幾款係特別推介:~~冰鎮露筍---平時好少機會食露筍, 呢個冰鎮式既露筍好鮮甜, 但就唔係太凍, 如果再凍d會更加好食!!~~滑豆腐東星斑---超正既菜式, d魚起晒骨不突止, 仲有滑滑既豆腐, 老闆鐘意食魚, 佢都話呢款好食!!!!~~宮廷富貴雞---用荷葉包住蒸, 好入味, 好香!! 雞入面包咗d冬菇及竹筍之類既配料, 將隻雞切散撈埋d配料一齊食, 好香口! 但我本身唔食雞皮, 如果可 以去埋皮就好啦^^~~ 西瓜波波爽---個名好盞鬼 呢款糖水真係好啱最近咁熱既天氣, 夠晒消暑, 好清甜! 唔錯唔錯!!~~桂花糕--- 呢個桂花糕都唔錯, 一樣好清甜, 但都係波波爽正, 再凍d! 份量多d更加好!好滑滑!正正正!!好香口, 夠入味^^ 夠晒爽呀

中環區泊車係最麻煩, 老闆唯有泊喺最近新世界既長實
, 但就唔係太凍, 如果再凍d會更加好食!!

以去埋皮就好啦^^
~~ 西瓜波波爽---個名好盞鬼
冰鎮露筍, 好鮮甜, 凍d更加正^^
再凍d! 份量多d更加好!
滑豆腐東星斑超正!!
好滑滑!正正正!!
宮廷富貴雞
好香口, 夠入味^^
糖水~~西瓜波波爽
夠晒爽呀^^
桂花糕
好清甜!!

呢間環境唔錯, 夠靜!! 好啱老闆既要求, 食物唔錯
幾特別!! 就係泊車比較麻煩!!!

2011-08-02
冰鎮露筍, 好鮮甜, 凍d更加正^^
滑豆腐東星斑超正!!
宮廷富貴雞
糖水~~西瓜波波爽