2011-08-04 145 瀏覽
之前有見蔡瀾介紹呢間越南野應該有d保證今日同朋友仔想食清少少就黎幫襯下啦越式拼盤有好多款架~ 見到都開心。仲要有d每樣有4件tim 扎肉 爽口有口感, 唔林身得黎仲有肉香; 蝦片牛肉 蝦片炸得脆的。牛肉鹹得岩岩好, 又唔會un; 春卷 包埋係爽脆既生菜入面, 無咁熱氣。春卷好多餡料, 有肉有姑絲, 一食就跌晒@.@ 試過只係食春卷唔落生菜, 感覺都幾油; 豬肉濱海 其中一個我最鍾意既越南菜。鹹鹹地既豬肉鋪左係無味既米粉上面, 感覺帶點清新火車頭 湯底唔濃不過河粉就挺滑的。材料都好豐富喔, 有彈牙既牛丸、好林身既牛腩、無咩特別既生牛肉, 同埋細條到差d睇唔到既牛柏葉付乳通菜 付乳好重手, 超鹹。幸好叫左凍飲解決味蕾之「苦」買一送一既優惠下, 我地叫左鹹味十足既咸檸水同甜甜地又有得咬下既大樹菠蘿冰鋪頭雖然細細間, 但quality 都唔錯~ 下次可以再試其他款式先~
之前有見蔡瀾介紹呢間越南野應該有d保證
今日同朋友仔想食清少少就黎幫襯下啦

有好多款架~ 見到都開心。仲要有d每樣有4件tim

付乳通菜 付乳好重手, 超鹹。幸好叫左凍飲解決味蕾之「苦」

火車頭
咸檸水同大樹菠蘿冰