2011-08-01 621 瀏覽
一向對cafe都無咩好感,覺得貴同無啖好食,只係比起正常餐廳多左悠閒,可以坐幾耐都得,同三五知己痴痴呆呆坐埋一台,盡訢心中情玩曬各式各樣既board games!但近來食左幾間cafe,發覺水準上調了,特別係一d由熱血年青人開既店更加美味!呢間homemade cafe都幾細,人多既時候(就同今晚一樣),都幾迫架!不過話明homemade,屋企當然細d,有幾多人屋企有成千幾尺既活動空間?細細既地方令同另外5個朋友仔既距離更close,方便傾計呀!是晚叫左3個set dinner(主菜+飲品)加pizze加兩個小食share食!忌簾煙三文魚意粉呢個汁雖然唔係好多,但味道就岩岩好,少少creamyd煙三文魚都尚算幾多下,咸咸地,無臭味,good!仲有一d菌同蕃茄去中和d咸味,正!辣茄醬青口意粉辣就一d都唔辣,味道可謂淡(淡到要加salt)得d蕃茄醬,但因為調7汁閎開稀曬,所以零味道..咖哩豬排飯我明白通常都係用d日式咖哩磚開個汁,味道可能有d甜,但呢個未免way too甜..不過豬排係炸得岩岩好既,唔會乾,仲有d juicy!香蒜雞翼係跟餐加錢配既!炸得好香脆,味道就普通,只係上面有香蒜粒

忌簾煙三文魚意粉

呢個汁雖然唔係好多,但味道就岩岩好,少少creamy
d煙三文魚都尚算幾多下,咸咸地,無臭味,good!
仲有一d菌同蕃茄去中和d咸味,正!
辣茄醬青口意粉
辣茄醬青口意粉
辣就一d都唔辣,味道可謂淡(淡到要加salt)

得d蕃茄醬,但因為調7汁閎開稀曬,所以零味道..
咖哩豬排飯
咖哩豬排飯
不過豬排係炸得岩岩好既,唔會乾,仲有d juicy
!
香蒜雞翼
香蒜雞翼係跟餐加錢配既!
炸得好香脆,味道就普通,只係上面有香蒜粒而已,可以在調味時亦加蒜粉等!
魷魚鬚都好好味,多d椒鹽仲好
!

女店員態度友善,即叫即幫助我地,但建議店內可多設芝士粉/黑椒等既基本調味粉供容人用,唔洗同廚師用同一個,大方又憧時間,extra一套就可以!
最後我地以為餐廳計錯錢,點知係佢地計少我地錢,最後仲要我地俾番.......無奈,通常出錯餐廳都大方禮貌地道歉架ma
!!!
不過埋單一人$60幾蚊,抵到哭呀真係..
2011-07-30
紀念日